Sýrová Ovesná kaše se Slaninou a Vejci

Slaná ovesná kaše je zejména v poslední době velice oblíbená. Vyzkoušejte následující nevšední recept a určitě budete nadšeni!

Na 4 porce potřebujete:

  • pažitka

  • olej

  • 4 vejce

  • 6 plátků slaniny

  • 100g sýra

  • pepř

  • sůl

  • 4 stroužky česneku

  • 2 bobkové listy

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 3 hrnky vody

  • 2 hrnky jemných ovesných vloček

Postup:

Povařte vločky s kořením, solí a oloupanými stroužky česneku na hustou kaši. (Vařte cca 15 minut). Poté vyndejte bobkový list i česnek, do směsi vmíchejte strouhaný sýr, přidejte pepř a podle potřeby a chuti sůl.

Na oleji osmažte slaninu a vajíčka. Na hotovou kaši vložte proužky slaniny, volské oko a pocukrujte pažitkou.

Potom už vám popřejeme jenom dobrou chuť :-).

Tato kaše je opravdu výborná i jako vydatná snídaně, nebo menší oběd. Budete z ní nadčení


Autor: Veronika Sv.

© 2020 Ovesnakase.cz Všechna práva vyhrazena. 

  • Pinterest Sociální Icon