Ovesné vločky do pečiva. Proč ANO.

Surovina, která přežívá i módní trendy v potravinářství? Ano, řeč je o ovesných vločkách, které jsou zdravotním benefitem pro každého z nás. Ovesné vločky lze využít na mnoho způsobů. Ať už nasladko či naslano, v pečivu nebo kaši, vločky vás mile potěší svou chutí, ale i jednoduchým využitím. Pokud do vloček přidáte například tvaroh či slunečnicová semínka, zajistíte tak vyšší podíl životu důležitých bílkovin. Díky ovesným vločkám můžete získat nejen vyvážené jídlo, ale i zdravotní přínosy, na které se ve zkratce podíváme o něco blíže.

Zdravotní přínosy, které vám ovesné vločky mohou poskytnout

● chrání srdce

● podporuje činnost střev

● stabilizuje hladinu cukru v krvi

● prevence rakoviny

● snižuje krevní tlak

● pomocník při redukci váhy

● podporují imunitu

● chrání pokožku

● bohatý zdroj hořčíku


Recept který musíte vyzkoušet:


Ovesný chléb s tvarohem

Suroviny:

2 lžíce olivového oleje

3 lžíce lněných semínek

½ čajové lžičky soli

2 šálky tvarohu

3 střední vejce velikost M

1 prášek do pečiva bez fosfátů

1 ½ šálku jemných ovesných vloček

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C, vymažte a vysypte menší pekáček s vysokými okraji. Poté Smíchejte veškeré suroviny ve velké míse a vše vylijte do pekáčku a nechte 35 minut péct. Chléb by měl mít na celém povrchu zlato-hnědou barvu.


Dobrou chuť

7 zobrazení

© 2020 Ovesnakase.cz Všechna práva vyhrazena. 

  • Pinterest Sociální Icon