Surovina, která přežívá i módní trendy v potravinářství? Ano, řeč je o ovesných vločkách, které jsou zdravotním benefitem pro každého z nás. Ovesné vločky lze využít na mnoho způsobů. Ať už nasladko či naslano, v pečivu nebo kaši, vločky vás mile potěší svou chutí, ale i jednoduchým využitím. Pokud do vloček přidáte například tvaroh či slunečnicová semínka, zajistíte tak vyšší podíl životu důležitých bílkovin. Díky ovesným vločkám můžete získat nejen vyvážené jídlo, ale i zdravotní přínosy, na které se ve zkratce podíváme o něco blíže.
Zdravotní přínosy, které vám ovesné vločky mohou poskytnout
● chrání srdce
● podporuje činnost střev
● stabilizuje hladinu cukru v krvi
● prevence rakoviny
● snižuje krevní tlak
● pomocník při redukci váhy
● podporují imunitu
● chrání pokožku
● bohatý zdroj hořčíku
Recept který musíte vyzkoušet:
Ovesný chléb s tvarohem
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce lněných semínek
½ čajové lžičky soli
2 šálky tvarohu
3 střední vejce velikost M
1 prášek do pečiva bez fosfátů
1 ½ šálku jemných ovesných vloček
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C, vymažte a vysypte menší pekáček s vysokými okraji. Poté Smíchejte veškeré suroviny ve velké míse a vše vylijte do pekáčku a nechte 35 minut péct. Chléb by měl mít na celém povrchu zlato-hnědou barvu.
Dobrou chuť