Ovesná kaše se Zakysanou Smetanou

Ovesná kaše na kyselo je jedna z mnoha úprav a my vám přinášíme recept našeho čtenáře s jeho kaší, která je super kdykoliv během dne.


Suroviny na 1 porci:

  • 50 g jemných ovesných vloček

  • 100 ml vody

  • 200 ml mléka

  • špetka soli

  • třtinový cukr nebo med

  • kousek másla

  • libovolné ovoce na ozdobu

  • hustá zakysaná smetana

  • 1 vanilkový cukr

Postup:

Namočte vločky nejlépe přes noc do vody. Poté je uvařte v mléce se špetkou soli a lžící cukru. Nezapomeňte Stále míchat ať se vám kaše nepřipálí.

V misce smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Přidejte ovoce a rozpuštěné máslo a přimíchejte do uvařených Ovesných vloček. Na závěr můžete Kaši posypat kakaem, nebo přidat rozinky, skořici, banány apod.

Autor: Petr V.

© 2020 Ovesnakase.cz Všechna práva vyhrazena. 

  • Pinterest Sociální Icon