Druhy Ovesných kaší

Mezi základní druhy ovesných kaší patří kaše z ovesných vloček na sladko a na slano. Obě varianty jsou oblíbené, mezi nejznámější a nejrozšířenější patří hlavně sladká varianta. Můžete si ji připravit doma nebo si koupit instantní ovesnou kaši z obchodu. Přičemž u domácí ovesné kaše víte, co do ní přidáváte, je zdravější a u instantní varianty je předností hlavně rychlost přípravy.


Vločky uvaříme s vodou či mlékem, kaši osladíme, přidáme špetku soli a další ochucení už záleží na vaší chuti. Někdo přidává kakao, kokos, rozinky, vanilkový cukr apod., další si třeba kaši ochutí až na talíři. Výborné je např. dochucení různými druhy sirupů (javorový, datlový,..), ječným sladem, medem atd. Přidávají se různé druhy čerstvého drobnějšího ovoce (jahody, maliny, borůvky, višně,...), dále opražené oříšky, chia semínka, čokoláda a mnoho dalšího.

U slané varianty se použije taktéž voda nebo mléko, sůl, lžíce sádla či oleje a osmažená cibulka nakrájená nadrobno. Můžete ji také dochutit různými přísadami, např. žampiony, lze přidat zastřené vejce, tvarohový sýr, strouhanou mrkev a mnoho dalších ingrediencí podle vaší chuti.


Další variantou může být kaše na kyselelo. Ovesnou kaši lze připravit opravdu na mnoho způsobů a přidat do ní můžete téměř cokoliv dle chuti.

7 zobrazení

© 2020 Ovesnakase.cz Všechna práva vyhrazena. 

  • Pinterest Sociální Icon